Om mig

Jag föll för rasen golden retriever redan som barn men min första golden fick jag inte tillfälle att skaffa mig förrän jag var 24 år. Björkahöjdens Yrsa av Lindy var en underbar individ som följde med på allt. 
Efter "Tessie" så var jag fast vid att just golden retriever var rätt ras för mig. Det blev en till tik från Björkahöjdens (Zaffran) och efter det två tikar från kennel Delawere (Zera och Zoda).
Min femte goldentik kommer från Le´Pet´s kennel (Zoya) och äntligen så gick drömmen i uppfyllelse om en egen uppfödning. 
Mitt avelsmål är att få fram friska, arbetsvilliga individer med god exteriör och mycket "will to please".Första kullen i kenneln föddes i februari -21. Kvar från denna kull blev tiken "Zatsa", Zparklingwork Misty Morning.Andra kullen föddes i september  -21 och från den kullen stannade "Zhyra" Zparklingwork She's the One.

Jag arbetar som yrkeslärare på ett naturbruksgymnasium och undervisar i hundkunskap och djursjukvård. Mina hundar är med mig varje dag och ibland arbetar de också då eleverna även behöver öva praktiskt. Mina hundar är fantastiskt duktiga på att vara låtsaspatienter :)

Även i min kursverksamhet har jag förmånen att få sprida kunskap och hjälpa hundförare vidare mot nya mål. Det är fantastiskt roligt att få se konkreta resultat och få se glädjen hos förarna !
Nu kan jag även titulera mig cert. personlig tränare för hund vilket innebär att jag efter ett möte med er kan lägga upp en träningsplanering som är individuellt anpassad.

Utbildning och erfarenheter:
Leg. Djursjukskötare 2011.
Leg. yrkeslärare i hundkunskap, hästkunskap och djursjukvård.
SKK´s uppfödarutbildning 2013.
Auktoriserad rallylydnadsskrivare 2018.
Rallylydnadsinstruktör Dogsense 2017.
Djurtränarutbildning Glädjeklick 2017.
Diplomerad Cirkelträningsledare 2019, Agardhs hundsport.
Cert. PT Hund 2019, Agardhs hundsport.
Introduktion till etologi, 7,5 p, Linköpings universitet.
Hundens beteendebiologi 2, 7,5 p, Linköpings universitet.Instruktörskurs Bästa starten, No limit obedience. 2021.


Pågående Hundens beteendebiologi 3, fördjupning, LiU.


+ en massa föreläsningar och kortare kurser som jag har gått och fortsätter att uppdatera mig med :)